Cees Verhoog

Copyright 2010 Cees Verhoog

Avonturenfoto, IJsland en zo, Tsjechie,Fotografie,contact

Het binnenland

De meeste doorsteken zijn eenvoudig; gas terug en met beleid er doorheen. Daar waar een waarschuwingsbord staat is het aan te raden om eerst uit te stappen en poolshoogte te nemen, al dan niet gevolgd door iemand met peilstok vooruit te sturen. Het gevaar schuilt in diepe kuilen, onverwachte rotsblokken of een veranderde rivierloop. Steek door in de eerste versnelling, soms is de lage gearing nog verstandiger, schakel nooit, je verliest snelheid of komt stil te staan met risico van vollopen van het motor compartiment. Diepe door wadingen (dieper dan een halve meter) met meerdere auto's voor eventuele hulp, een snorkel en zorg dragen voor waterdicht afsluiten van bougie en andere elektronica.

Tips van de IJslander: behandel de rivier met liefde, bekijk hem goed, gooi een steen in het water en beoordeel aan de klonk hoe diep het is. Verraderlijk zijn de bruine rivieren. Heldere rivieren worden zelden breder, bruine wel! Vuistregel: go with the flow, volg niet het busspoor, maar kies je eigen weg; de bus neemt altijd de kortste route.

Vervoer in IJsland

Reisverslag IJsland avontuur 2003


Ik heb een logboekje bijgehouden tijdens de reis, waardoor ik later een redelijk gedetailleerd verslag heb kunnen maken van onze reis .

Nadeel hiervan is dat het een 12 tal pagina´s is geworden en daardoor niet erg handig is op een website. Toch wil ik ons verhaal, voor de in IJsland geïnteresseerde lezer, hier publiceren. Daarom heb ik een te downloaden bestand gemaakt in PDF formaat dat je kunt lezen als je Acrobat Reader hebt geïnstalleerd (gratis te downloaden).


Reisverslag 2003


Video: Range Rover in IJsland

Hoofdweg nr1 In beelden
uitbarsting Eyjafjallajokull


IJsland en zo...